Handwerktas

Een paar dagen geleden ontving ik een mailtje van iemand die mij een paar jaar eerder al had gevraagd of ik ook een handwerktas maakte voor de vrije school.

Een document met een tekening en de maten was bijgevoegd. Op zich een eenvoudig patroon, maar je moet – en dat is eigenlijk altijd – wel even je koppie erbij houden. De handwerktas toen was bedoeld voor haar dochter, deze had ze namelijk nodig voor in groep 3. Verder stond vermeld dat de jonge dame erg van roze hield.

Destijds was ik in Drenthe op vakantie waar ook veel winkels zaten van Jan Sikkens. Ik vind het jammer dat ze helaas failliet zijn gegaan, want ze hadden leuke stofjes en je kon ook vanaf een aantal cm. afnemen. Afijn, ik heb flink wat roze stof of stof met roze figuurtjes ingeslagen en de jonge dame heeft met haar moeder een keuze gemaakt voor de handwerktas. Vervolgens heeft mijn vriendin van Ruudrob de naam van de jonge dame erop geborduurd.

De handwerktas was eigenlijk zo leuk geworden dat ik graag wat extra stof wilde. Het jaar daarop ben ik weer naar Jan Sikkens gegaan en ik heb toen niet alleen die stof, maar ook ander stofjes gehaald. Van de tasjes vooruit maken tot borduren is verder weinig terecht gekomen. Helemaal niet erg, want nu kreeg ik de vraag binnen voor het kleine broertje. Hoe leuk is dat, in één gezin twee handwerktasjes van Freubelachtig.

Ik heb moeders wat foto’s gemaild met diverse foto’s van stofjes. Daaruit kwamen deze vrolijke bootjes met effen blauwe binnenkant. Ruudrob heeft weer de naam geborduurd. We hebben er een donkerblauwe lijn omheen geplaatst zodat de naam er lekker uit springt. Het pakje is vandaag op de post gegaan. Ik hoop dat Tim er net zoveel plezier van zult hebben als zijn zus. Ik vond het in ieder geval weer heel leuk om te doen.